Frederikssund festivaller artister

Dizzy Mizz Lizzy

I 2019 spillede den danske rockgruppe Dizzy Mizz Lizzy på Frederikssund Festival. Vidste du at gruppen er opkaldt efter Beatles cover-sangen “Dizzy Miss Lizzy”, der oprindeligt blev skrevet af Larry Williams. Du kan lære meget mere om Dizzy Mizz Lizzy i denne artikel.

Starten på Dizzy Mizz Lizzy

Gruppen blev et kendt navn i Danmark, da de nåede til DM i Rock finalen i tre år i træk i 1991, 1922 og 1993. Gruppen slog igennem, da de vandt DM i Rock, da tredje gang var lykkens gang i 1993. Her slog de blandt andet Kashmir.

Året efter kom de på gaden med debutalbummet “Dizzy Mizz Lizzy”, som solgte over 250.000 eksemplarer i Danmark. Faktisk blev det til det mest solgte rockalbum i Danmark. Albummet indeholdte blandt andet hits som “Glory”, “Love Is A Loser’s Game”, “Waterline” og “Silverflame”. Albummet blev også til en succes i Japan, hvor det solgte 100.000 eksemplarer. I første omgang var Dizzy Mizz Lizzy aktive i perioden mellem 1993 og 1998.

Gruppens medlemmer

Dizzy Mizz Lizzy består af Martin Nielsen, Søren Friis og Tim Christensen, der lærte hinanden at kende i skolen. Martin Nielsen er gruppens bassist, som blev født i København i 1974. Da gruppen gik i opløsning i 1996, valgte Nielsen at sætte musikkarrieren på pause, og han arbejdede blandt andet som postbud i en periode.

Gruppens trommeslager er Søren Friis, som også valgte at sætte musikkarrieren på pause, da forsangeren Tim Christensen ønskede at gå solo i 1996. Friis arbejdede indtil 2016 med flere forskellige ufaglærte jobs som fx lastbilchauffør.

Hovedpersonen i Dizzy Mizz Lizzy er som sagt Tim Christensen. Christensen blev født i juli i 1974 i København, og han har haft enorm succes både med Dizzy Mizz Lizzy og som solo artist. I sit privatliv har Christensen tidligere dannet par med Swan Lee sangerinden Pernille Rosendahl, men siden 2011 har han dannet par med danserinden Michella Laura Madsen.

Dizzy Mizz Lizzy diskografi

Bandet har i alt udgivet tre albums. De debuterede som sagt med “Dizzy Mizz Lizzy” i 1994, og senere udgav de “Rotator” i 1996, før gruppen blev opløst i 1998. Herefter kastede Tim Christensen sig ud i en karriere som solo-artist, og han blev utrolig succesrig.

Christensen udgav de fire studiealbums “Secrets on Parade”, “Honeyburst”, “Superior” og “Tim Christensen and the Damn Crystals” i perioden mellem 2000 og 2011. Christensen har blandt andet udgivet hits som “… Love is a matter off” og “Right Next To The Right One”.

Dizzy Mizz Lizzy come back

Dizzy Mizz Lizzy vendte tilbage i 2016 efter mere end 20 års pause. De begyndte at øve sammen i perioden mellem 2013 og 2014, og i 2016 udgav de det tredje studie album “Forward in Reverse”.

bard