Frederikssund festivaller artister

Hygge omkring musiknydelsen

De fleste mennesker elsker musik. Uanset hvilke genrer inden for musikken, som man holder af, så rummer musikken uendelige muligheder for at nyde de skønne toner, og det herlige er netop, at betydningerne af begrebet ‘skønne toner’ er lige så mange, som der er musikelskere til. Nogle er til heavy rock og elsker bassens dumpe rytme, andre er til Mozarts viltre musik, og atter andre holder af jazz eller Verdis operaer. Musikken giver plads til os alle, uanset hvad vi kan lide at lytte til.

Måske har du for nylig været til klassisk koncert i en stilig koncertsal i en af de store byer? Eller til rockkoncert i det fri, hvor stemningen var høj af fadøl og dansende publikum? Begge dele er fantastiske oplevelser, og mange mennesker kan faktisk godt lide begge dele. Koncert med Abba den ene dag og operakoncert i Musikhuset den næste. Alt er muligt i musikkens fantastiske verden.

Hvis du elsker musik, så har du sikkert også et hjørne i din stue, hvor du opholder dig mest, når du hengiver dig til musikken. Vi vil foreslå, at du indretter dit musikhjørne så hyggeligt som muligt. Brug gerne naturlige materialer, som kan understrege, at musikken er tæt forbundet med vores sanser, og som i deres natur også er med til at skabe en god akustik i rummet. Brug for eksempel et unikt koskind, som du kan lægge på gulvet. Enten direkte på et smukt trægulv eller oven på andre tæpper, hvor det kan være med til at bryde en ensfarvet flade. Et koskind er unikt, for der findes ikke to, der er ens, og du kan med et koskind glæde dig over, at du er med til at skabe helhed i tingene, idet intet på den måde går til spilde, når koen har levet sit liv og skal videre i fødekæden.

Det er i det hele taget vigtigt at skabe en hyggelig stemning omkring sig, når man lytter til musik. Musik er en af de påvirkninger af vort sansesystem, som går mest direkte ind i vores hjerne. Musikken er på den måde selve definitionen af en kunstart, som mennesket har dyrket siden urtiden, og vi opnår den bedste musiknydelse, når vi kan hengive os til den i et rum med fokus på denne sansning. Måske er du ligefrem så heldig, at du kan afsætte et helt rum i dit hus eller i din lejlighed, hvor du kan nyde musikken. Kan du indrette et rum alene til musiknydelsen, kan du også invitere dine venner til sammenkomster, hvor I har den fælles oplevelse af musikken som omdrejningspunkt. Indret rummet med effekter, som du kan forbinde til din glødende interesse for musik, og gør det hyggeligt at være i, når du lytter til musik, enten alene, eller sammen med din familie eller dine venner.

Med et smukt og hyggeligt indrettet musikværelse vil du hurtigt blive populær i din vennekreds, for de vil også nyde at komme og lytte til jeres foretrukne musik i de hyggelige omgivelser. Måske kan I kombinere musikken med andre interesser, for eksempel vinsmagninger eller andre hyggelige hobbies.

bard