Danske kunstnere

Lukas Graham

Vidste du, at Lukas Graham er navnet på et band og ikke en solo artist? Lukas Forchhammer er frontpersonen i bandet, men Lukas Graham dækker også over trommeslageren Mark Falgren (LoveStick), pianisten Morten Ristorp og bassisten Magnus Larsson (Magnum). Du kan læse mere om den danske gruppe i denne artikel.

Lukas Graham medlemmer

Lukas Graham består som sagt af Lukas Forchhammer, Mark Falgren, Morten Ristorp og Magnus Larsson. Du kender måske forsangeren Lukas Forchhammer, som vandt den danske befolknings hjerter, da han spillede Grunk i Krummerne.

Lukas Graham diskografi

Bandet Lukas Graham har været aktive siden 2010. I slutningen af 2011 lagde de to hjemmelavede videoer op på YouTube. Her er der tale om videoer for sangene “Drunk in the morning” og “Criminal mind”, som senere blev til kæmpe hit.

Hurtigt hørte især københavnerne om Lukas Graham koncerterne, og i 2011 spillede de deres indtil da største koncert på Loppen i Christiania. Der var plads til 400 tilskuere, og 600 personer måtte gå forgæves, da der ikke var plads til flere personer blandt publikum.

Året efter udgav gruppen deres første album “Lukas Graham” i 2012 og de fulgte op med albummet “Lukas Graham (Blue Album) i 2015 og “3 (The Purple Album)” i 2018. Lukas Graham debuterede på førstepladsen på albumhitlisten, hvor de blandt andet slog Madonna.

Deres andet album “Lukas Graham (Blue Album)” debuterede også på førstepladsen, og det blev certificeret platin flere gange i både Danmark og USA. Albummet indeholder blandt andet hit som “Mama Said” og “7 Years”.

Lukas Graham har også et stort hjerte

Lukas Graham opnår ikke kun stor succes på grund af sin musik, men også på grund af deres velgørenhed. Lukas Graham opfordrede fans til at medbringe aflagt tøj til deres tre Royal Arena koncerter i januar 2019. Her blev der doneret mere end 1000 kilo tøj, som senere blev doneret til Røde Kors.

bard