Frederikssund festivaller artister

Anne Linnet

Anne Linnet brød igennem med kvindegruppen Shit & Chanel i 1973 i Aarhus, hvor hun er født og opvokset. Hurtigt blev Anne Linnet, som også har en uddannelse i komposition fra musikkonservatoriet, et landskendt navn, og der findes nærmest ikke nogen i Danmark, som ikke kender og har hørt hendes musik.

Fra kvindeband til Marquis de Sade

Smuk og dejlig er den mest kendte sang fra Shit og Chanel-tiden, men derudover har Anne Linnet, som både spiller klaver/keyboard og guitar skrevet en stribe hits gennem årene. Med Shit & Chanel samt Anne Linnet Band beviste hun, at kvinder kan spille musik – hvis nogen skulle have været i tvivl. Ud over Smuk og dejlig er nummeret Det er ikke det, du siger det mest kendte fra perioden. I 1983 overraskede Anne Linnet med dannelsen af et nyt band, Marquis de Sade, som havde en helt anden lyd, og hvor sangteksterne bl.a. kredsede om sadomasochisme. Marquis de Sade leverede hits som Venus, Glor på vinduer, Nattog og Hvid magi. I 1980’erne oplevede ungdommen angsten for sygdommen aids, og her leverede Anne Linnet hittet Den, jeg elsker, elsker jeg, som hun sang med bl.a. Thomas Helmig, der selv var brudt igennem som popstjerne på det tidspunkt, og som er far til Hugo Helmig, der er trådt i sin fars fodspor. I 1988 udgav Anne Linnet albummet Jeg er jo lige her med kæmpehits som Tusind stykke og Forårsdag, som stadig spilles ofte den dag i dag til forskellige arrangementer.

Digte, salmer, filmmusik og revymusik

Anne Linnet er en utrolig alsidig kunstner, som igennem sin karriere har haft behov for at udforske nye områder inden for musikken. Hun tør kaste sig ud i at lære nyt, og det er vigtigt, uanset om man er musiker eller arbejder i en virksomhed, hvor man skal lære, hvad et effektivt crm system er. CRM betyder Customer Relationships Management og kan hjælpe jeres virksomhed med kunderelationsstyring, hvilket I kan drage mange fordele af. Men nu tilbage til Anne Linnet, som tidligt i sin karriere satte musik til forfatteren Tove Ditlevsens digte Kvindesind. Hun har sat musik til præsten Johannes Møllehaves tekster, som blev udgivet på albummet Min sang, hvor det mest kendte nummer nok er Lille Messias. Hun har desuden komponeret filmmusikken til Barndommens Gade og Den kroniske uskyld.

1990’erne og til nu

I 1995 udgav hun albummet Pige træd varsomt med en nyfortolkning af Kai Normann Andersens musik. Han er bl.a. kendt for at have komponeret musikken til Pige, Træd Varsomt og Gå med i lunden. Anne Linnet mente, at Kai Normann Andersens musik var alt for friskfyragtig i forhold til teksternes indhold, så hun lavede derfor en fortolkning, hvor musikken har fået et mere følsomt udtryk. Anne Linnet har ofte optrådt i den danske folkekirke og er selv i gang med at komponere musik til salmer, når hun da ikke rejser rundt i landet og giver koncerter, for folk vil stadig gerne høre hendes musik og synge med på de velkendte sange. Siden 1990’erne har Anne Linnet udgivet flere albums, men der er længere imellem de store hits, som hun leverede i sine yngre dage. Det ændrer ikke ved, at hun er en af vores største og mest produktive danske komponister og sangskrivere.

bard