Frederikssund koncertsteder

Jazzmusik

Der findes næsten ikke nogen ting på jorden, som kan gøre en lidt trist dag bedre en noget god musik. Musik er som en universel lykkepille, der kan få stort set de fleste mennesker til at føle sig godt tilpas og i godt humør. Det er noget af det smukke ved musikkens væsen, at den har magten til at formidle positiv energi på en hel unik måde.

Jazzmusik

En af de musikgenrer, som i dag desværre er ret overset, er jazz. Jazzmusik er simpelthen noget af det skønneste at lytte til, og har tit en helt anden sjæl og dybde end hvad man kan finde i meget af dagens gængse popmusik. Det er dog ligeledes også musik, som man kan have en en reel fest til i noget af det flotte udklædningstøj fra Partyking.DK, som har et kæmpestort udvalg. Jazzmusikken er samtidigt også en musikgenre, hvor man tydeligt kan høre, at mange af de mere moderne musikgenrer har ladet sig kraftigt inspirere af dens lyd. Dette er nok også et af de største tegn på, hvor vigtig jazzmusikken er for hele vores musikkultur og historie – nemlig at man tydeligt kan høre inspirationen derfra i mange andre genrer.

Jazzens oprindelse

Der er en del forskelligartede meninger om, hvordan jazzmusikken præcis opstod. Der er dog en generel enighed om, at jazzmusikken kom frem i USA i slutningen af 1800-tallet. Man mener, at jazzen først og fremmest opstod blandt den farvede, afrikansk/amerikanske befolkning i de sydlige, tidligere slavestater. Musikkens stærke rytmik er et kraftigt levn fra den traditionelle musikkultur som stadig findes i den oprindelige musik i mange afrikanske lande i dag, hvor masser af rytme er alfa og omega i musikken. Jazzmusikken er samtidigt meget sensuel, og indbyder til bevægelse, hvilket fik mange kristne, hvide amerikanere til at tage kraftigt afstand fra den i begyndelsen, da de mente at dette ikke var passende og nærmest inviterede til ukristelig opførsel. I dag er der heldigvis ikke længere dette stigma forbundet med jazzmusikken, som bliver spillet og lyttet til af folk fra alle mulige befolkningsgrupper, etniciteter og religiøse overbevisninger.

Berømte jazzmusikere

Der er mange berømte jazzmusikere, som har været med til at sætte musikgenren på verdenskortet. Men nogle af de klart største er f.eks. Billie Holiday og Duke Ellington, som selv i dag mange år efter deres død fremstår som ikoniske stjerner, og fantastiske repræsentanter for musikgenren. Især Billie Holiday har været med til at personificere jazzmusikken på en måde, som meget få har formået at gøre hende efter. Hun havde en gudsbenådet indlevelsesevne, når hun sang, og selvom hun havde haft et meget hårdt liv formåede hun alligevel at bruge sin musikalitet til at sprede glæde og håb blandt andre mennesker.

bard