Frederikssund festivaller artister

Nyd musikkens univers – også derhjemme

Vi elsker at tage til koncert og opleve nogle af tidens hippe kunstnere live sammen med deres orkestre. Det er ikke mindst stemningen, når vi er fælles med mange mennesker om en live oplevelse, som vi elsker – og som vi har savnet gennem de sidste par år. Heldigvis kan vi komme afsted igen, men nogle gange har vi også lyst til bare at bure os inde derhjemme og lytte til vores yndlingsmusik. Alene eller sammen med vennerne.

Vil du gøre det rart for dig selv og dine venner, så i kan lytte til musik i dit hjem, så overvej, om du kan lave et regulært musikværelse, som er helliget musikkens skønne verden. Her kan du blandt andet følge tidens hotte trend og lave en billedvæg med kunstplakater i mange forskellige stilarter -der er masser af motiver med musikalske temaer at vælge imellem. Det vil virke fantastisk flot, hvis du har en hel væg dekoreret med sådanne kunstplakater med musikalske motiver. De fås blandt andet hos webshoppen Desinio, som har et stort udvalg inden for alle genrer.

Dit musiklokale kan du også udstyre med nogle lækre tæpper, som kan være med til at give en god lyd i rummet, og med møbler, I kan slænge jer i. Hvad med et par uformelle sækkestole, som er kommet på mode igen? Du kan skabe et rigtigt lækkert musikmiljø i dit hjem på denne måde.

Har du ikke mulighed for at bruge et helt rum som musikværelse, så kan mindre jo også gøre det. Et hjørne af stuen kan også dedikeres til dette formål, og du kan med hensyn til indretningen komme et godt stykke ad den rigtige vej, også sammenlignet med et helt musikrum.

Det er oplagt at forsøge at ramme en stil ved indretningen af dit musikværelse, der matcher den musikstil, som du bedst kan lide. Er du til klassisk musik og opera, så er det måske billeder af nogle af de store dirigenter og operastjerner, der skal fylde, eller billeder af nogle af verdens store scener som operaerne i Paris, Milano og New York. Er du til rock, kan du jo indrette dig med billeder af stjerner fra starten i 1950’erne og frem til i dag – der er masser af muligheder. Du kan også vælge den mere neutrale stil, hvor du bruger kunstplakaterne med musikalske motiver til alene at sætte den musikalske stemning i dit nyindrettede musikrum.

bard