Frederikssund festivaller artister

Marie Key

Marie Key (født 1979) er en dansk sanger og sangskriver, som i 2002 dannede Marie Key Band. Mange husker sikkert gennembrudshittet ”Kleptoman” fra 2005. I 2006 udkom debutalbummet ”Key”, og singlen ”Mormor” blev remixet og hittede som Ugens Uundgåelige.

Finurlige og skæve sange

Hun blev især kendt for sine humoristiske og skæve popsange, men der sniger sig også en alvor ind i hendes tekster, da hun i 2011 udgiver soloalbummet ”I byen igen” og ”De her dage” i 2012. Sangene handler bl.a. om kærligheden, der ofte kan være svær at håndtere, men som man også er nødt til at tro på.

Med hittet ”Uden forsvar”, som findes på ”De her dage” tog hun publikum med storm, og koncerten på Roskilde-festivalen i 2013 blev en kæmpesucces. Successen blev understreget af, at Marie Key samme år vandt P3 Guld, og ved Danish Music Awards var hun nomineret til hele syv priser og vandt seks af dem.

”Tænker du vi danser” er det tredje soloalbum fra 2015, hvor antihelten Marie Key, der ellers i tidligere sange har proklameret, at hun ikke kan finde ud af hverken kærligheden eller at danse, nu insisterer på at ville danse og ville kærligheden. Det kommer der mange velsmurte popnumre ud af, dog ikke de helt store nye hits.

Albummet Gianter udkom i 2018, og her afsøger Marie Key nyt terræn. Hun har fået ny producer og samarbejder med forskellige andre kunstnere som Medina og Benal, der gæsteoptræder på albummet. Der er desuden lydklip med forskellige kulturpersonligheder og politikere som Marie Key beundrer, bl.a. Helle Thorning-Schmidt, Suzanne Brøgger og Thomas Helmig. Albummet fik dog en lunken modtagelse, og især musikanmelder Thomas Treo fra Ekstrabladet var mavesur og kaldte det et flop.

Oplev Marie Key Live

Selvom der har været stille omkring sangerinden den seneste tid pga. Covid-19, så kan du stadig opleve hende til live-koncerter fremover. Du kan også lytte til hendes sange på Youtube fra din computer, og har du brug for at beskytte din computer, når du har den med på farten, så finder du mange smarte covers hos mobiltasken til favorable priser.

Marie Key har turneret landet tyndt i årenes løb og tryllebundet publikum med sine sange og finurlige charme. Hun sprang ud i offentligheden som lesbisk i 00’erne, men værner samtidig en del om sit privatliv. Hun har selv udtalt, at hun ikke synger om specifik lesbisk kærlighed, men om kærligheden som et fænomen, vi alle sammen kender til. Hendes sange når da også ud til et bredt publikum. Du har måske været til en eller flere af hendes koncerter.

I 2020 udkom femte album med titlen Marie Key, og her er hun vendt tilbage til samarbejdet med Andreas Sommer, som også var producer på hendes 3 første albums. Det er elektropop med underspillet humor, og sangene handler om kærlighed, problematiske og forliste venskaber og iørefaldende melodier, som er klassisk Marie Key.

bard