Frederikssund festivaller artister

Hvid Sjokolade: Danmarks ukronede rap-konger

De mest inkarnerede danske fans af rap og hip-hop kender dem udmærket, mens de lidt mere “casual” tilhængere af musikgenrerne måske slet ikke har hørt om dem. Vi taler naturligvis om Hvid Sjokolade. Denne danske rap og hip-hop-gruppe havde sin storhedstid i midten og slutningen af 90’erne, og de har spillet en afgørende rolle på den danske musikscene. Læs mere om gruppen her.

Kække og fulde af energi

Hvid Sjokolade debuterede med albummet “Sån’ er vi” i 1996, og her var det særligt numrene “Det’ en Sjokoting” og “Pikken i Hånden” der brændte igennem i den danske æter. I front for gruppen fandt vi rapperne Onkel Tom og Mesta Lasse, mens DJ Nage typisk holdt sig lidt i baggrunden, og i stedet sammensatte svedige beats.

Gutterne blev hurtigt kendte landet over, og i særdeleshed for deres kække og energiske tilgang til musikken. Der gik sjældent længe før de smed shirten ved samtlige koncerter, og sveden dryppede lynhurtigt fra deres musikalske kroppe.

Efterfølgeren hittede stort

Gruppens andet album “Levende poeters klub” blev lanceret allerede året efter, og det hittede i stor stil. Det var i særdeleshed nummeret “Kronisk Fastelavn” der blev spillet flittigt, men også numre som “Sydsidens Vilde” og “Det handler om at Feste” var populære tracks blandt de danske rap-fanatikere.

Mesta Lasse forlader gruppen

Senere i forløbet forlod Mesta Lasse gruppen, og tilbage var nu blot DJ Nage og Onkel Tom. På trods af dette blev det til to yderligere albums. Det sidste blev lanceret i 2004, og mange havde håbet på yderligere tracks fra de tilbageværende gutter. I stedet blev de danske fans præsenteret for en afskedskoncert i 2007, og dermed var Sjoko-eventyret endegyldigt slut.

Tilbage fremstår Hvid Sjokolade dog fortsat som et monument på den danske rap og hip-hop-scene. Gruppen har inspireret utallige senere kunstnere, og dens betydning kan føles selv den dag i dag.

bard